Bouw

Ondanks de inspanningen van het Traben-Trarbach-Bernkasteler Komitee dat zich inzette voor een tracé langs de Moezelsteden, besloot het het toenmalige ministerie van handel, industrie en openbare werken in Berlijn anders. De verrichte planningsswerkzaamheden die op 20 februari 1872 begonnen zagen voor om de geplande spoorlijn Trier - Koblenz door de zuidelijke Eifel aan te leggen. Dit hielt in dat de spoorlijn tussen Quint en Pünderich niet langs de Moezel kwam te lopen.

Hiermee bleven Traben-Trarbach en Bernkastel zonder spoorverbinding, omdat dit wegens de geografische omstandigheden een veel te bochtige spoorlijn zou betekenen. Als militair-strategisch traject streefde men echter naar een zo'n recht mogelijk traject. De concessie voor het gedeelte (Karthaus -) Trier - Cochem werd op 11 juni 1873 verstrekt.


Ontsluiting met een zijlijn

Nadat het definitieve besluit genomen was, stelde het ministerie Traben-Trarbach nog in hetzelfde jaar de aanleg van een zijlijn in het vooruitzicht. De 10,5 km lange zijlijn zou bij Pünderich van de hoofdbaan aftakken en via Reil en Kövenig naar Traben-Trarbach lopen. Hierna werd lange tijd niets meer van het plan vernomen. In verband met de aanleg van de spoorlijn Trier-Koblenz was er volgens het ministerie namelijk geen tijd meer over voor andere projecten.

Toch zette Traben-Trarbach de strijd voort, en op 18 april 1878 gaf het ministerie toestemming om te beginnen met de planningswerkzaamheden. Het werd nog overwogen om de zijlijn door te trekken naar Bernkastel, maar door de hoge kosten ervan en de toch al moeilijk rondkomende financiering van de zijlijn is dat plan niet doorgegaan.

Het eindpunt van de spoorlijn in Traben-Trarbach met het oorspronkelijke stationsgebouw. Frank Bachmann

Op 9 maart 1880 werd de concessie verstrekt. De bouwwerkzaamheden werden uitgevoerd door de Königliche Eisenbahn-Direction Frankfurt (Main) en vanaf april 1881 door de Königliche Eisenbahn-Direction Cöln (linksrheinisch). De zijlijn naar Traben-Trarbach werd uiteindelijk op 21 maart 1883 in dienst genomen, vijf jaar later dan de hoofdbaan Trier - Koblenz.