Stoomspektakel 2010

De Duitse spoorwegen bestonden 175 jaar in 2010. Rond om Pasen 2010 vond daarom een groot historisch treinenspektakel plaats. Van 2 april tot en met 5 april 2010 werden er naast vele stoomtreinen ook andere historische locs en treinstellen ingezet. De planmatige en extra treinen reden in het mooie landschap van de Moezel, Saar en Eifel.

De film van het stoomspektakel kunt u hier (klikken) bekijken. Voor foto's van het stoomspektakel kunt u bovendien deze link (klikken) volgen.

Stoomloc 41 360 op de dubbeldeksbrug van Bullay, 5 april 2010. Erwin Kapteijn

Ook op de Moselwein-Bahn reden historische treinen. De ritten tussen Bullay en Traben-Trarbach werden gereden met oude dieselmotorwagens van de DR en DB. De historische dieselmotorwagens reden op de Moselwein-Bahn deels volgens de reguliere dienstregeling in plaats van het planmatige treinstel van DB Regio.

Het vuurwerk langs de Moezel op 5 april 2010. Erwin Kapteijn

In het Landkreis Cochem-Zell vonden bovendien talrijke activiteiten rondom het stoomspektakel plaats. Veel gemeenten langs de Moselstrecke en de Moselwein-Bahn droegen hun deel bij aan het grote spektakel. Zo waren er onder andere wandelingen met een gids en een tentoonstelling in het station van Moselkern georganiseerd. Het absolute hoogtepunt: de verlichting van de Moezelbrug in Bullay alsmede het hangviaduct in P√ľnderich en het grote Moezelwerk op paasmaandag 5 april 2010. Op deze dag was er de mooie mogelijkheid om 's avonds vanaf Bullay of Alf met een scheepskonvooi op de Moezel te varen.