Wandelroutes

De mooie omgeving van de Moselwein-Bahn kunt u ook per voet verkennen. Langs het traject verlopen interessante themawandelroutes. De rond 23 kilometer lange 'Moselweinbahn-Wanderweg' verloopt van Bullay via Reil en Kövenig naar Traben-Trarbach. De wandelroute is op 9 oktober 2016 in samenwerking tussen Rhenus Veniro en de VVV's geopend. Het laatste gedeelte tussen Reil en Kövenig volgde op 4 mei 2019. De Duitstalige dienstregeling en wandelflyer van Rhenus Veniro kunt u hier bekijken (externe link).

Uitzicht op het Pündericher Hangviadukt met RegioShuttle 650 351 van Rhenus Veniro onderweg als VEN 87961 naar Bullay, 13 mei 2015. Niels Kruithof

Sinds september 2005 verloopt op een deel van het traject van de Moselwein-Bahn ook de themawandelroute “Kanonenbahn - Eisenbahnhistorischer Kulturweg Bullay - Reil”. De wandelroute biedt onder andere diverse opnamepunten en achtergrondinformatie van het traject en haar bouwwerken. Bij voldoende belangstelling worden door de VVV van Zell am Mosel op zaterdagen ook een georganiseerde wandeling aangeboden. Meer informatie hierover kunt u vinden op de site van de VVV Zell am Mosel (duits, externe link).